Nrg battle

Galaxy van games en competitie

Tips bij gameverslaving

Gamen kan een leuk tijdverdrijf zijn, maar kan ook leiden tot een verslaving. Vooral als er een gok element in een spel zit verwerkt. Natuurlijk kan je jezelf verdiepen in het wedden en je kansen optimaliseren, maar zorg er voor dat je geen gokprobleem krijgt. We hebben een aantal punten voor je op een rij gezet die je kunnen helpen om te zien of je daadwerkelijk gokproblemen hebt.

Kenmerken van een verslaving

Mensen die te veel gokken gaan vaak liegen, en dit doen ze zelfs tegen zichzelf. Het eerste smoesje dat je vaak hoort is “als ik een keer uit ga eten ben ik het ook kwijt”. Hier begint het mee, en gaat het van kwaad tot erger. Ga bij jezelf na of je verstandig omgaat met het wedden op voetbal of dat je een gokprobleem hebt. Doe de onderstaande test en tel het aantal keer dat je ja moet antwoorden. Na de test kun je zeggen of je een dwangmatige gokker bent of dat je jezelf goed in de hand hebt.

Test het!

 • Heb je ooit tijd gemist van werk of school door het spelen?
 • Speel je om schulden af te betalen of om geld problemen op te lossen?
 • Wil je na een winst meteen spelen om meer te winnen?
 • Leen je wel eens om te gaan spelen?
 • Heb je wel eens dingen verkocht om te gaan spelen?
 • Heb je de neiging om te spelen om een verlies terug te winnen?
 • Heb je wel eens gespeeld tot je laatste cent vergokt was?
 • Maakt het spelen je onverschillig over je gezin en algemeen welzijn?
 • Heeft het je dagelijks functioneren wel eens beïnvloed?
 • Beïnvloed het spelen je reputatie?
 • Voel je jezelf soms slecht en baal je jezelf na het spelen?
 • Heb je minder ambitie door het spelen?
 • Heb je ooit huishoudgeld gebruikt om te kunnen spelen?
 • Speel je wel eens langer dan dat je zou willen?
 • Speel je wel eens om je zorgen te vergeten?
 • Doe je soms iets illegaals om geld te hebben om te wedden?
 • Slaap je soms slecht doordat je verliest?
 • Ga je soms iets positiefs in je leven vieren met gokken?
 • Heb je na een ruzie snel de neiging om te gaan spelen?
 • Denk je wel eens aan zelfmoord nadat je verloren hebt?

Tel nu het aantal keer dat je een vraag met ja hebt moeten beantwoorden. Als dat bij 7 of meer vragen het geval is heb je waarschijnlijk een gokverslaving, en zou je hulp moeten zoeken. Onder dit bericht vind je instanties die hulp verlenen bij een gokverslaving. Probeer het spelen altijd te zien als een tijdverdrijf en denk niet dat het een gegarandeerde bron van inkomsten is. Houd voor jezelf bij hoeveel geld en tijd het gokken je kost en probeer vooral niet om je verlies terug te winnen.

 

Leave a Reply

© 2024 Nrg battle

Theme by Anders Norén